Annen  18-09-2016 KNMV

Het weer werkte mee op deze dag niet te warm en niet te koud ,De training ging goed het Gras was nog glad dus rustig aan gedaan .Ook de start training ging wel goed maar ook hier weer rustig aan gedaan.In de eerste serie werd ik 2 de.In de 2 de serie werd ik ook weer 2 de maar wel in de           A-Finale dit was spannend want ik moest Lorenzo Punter achter mij houden als het kon of hij mocht voor mij zijn maar er mocht niemand tussen ons zitten.Ik had een slecht start kwam in aanraking met een anders coureur en moest als laatste weg dus nu moest echt de gaskraan vol open om de schade te bepreken.En dat lukte wonder wel want ik werd 2 de achter Lorenzo Punter dus we gaan met een gelijk aantal punten naar Noordwolde op 9 Oktober dus dit word een spannende race.

Noordwolde 10-09-2016 KNMV

Het was deze keer mooi weer in Noordwolde want de vorige wedstrijd was afgelast vanwege het weer.We hadden er zin in.De serie’s waren redelijk verlopen de eerste serie een slechte start maar toch de serie gewonnen.De 2 de serie werst ik 3 de dus in de A-finale .In de finale ging de start super en ik laag op kop maar ik wou iets te veel en toen gleed ik onder uit en daar ging de overwinning en ik werd uit eindelijk 9 de.Dit was zuur want van de voorsprong in het kampioenschap bleef maar 1 punt over. met nog 2 wedstrijden te gaan word het een spannende strijd de volgende wedstrijd is in Annen op 18 september op de brink dit is voor rijders en publiek de mooiste wedstrijd van het jaar.Hier worden veel kampioenen bekend en gehuldigd.

Eenrum 20-08-2016 KNMV

Vandaag Eenrum ook hier weer veel inschrijvingen dus weer volop aan de bak
de training ging goed even een ander tand wiel er op en het ging lekker .
De eerste serie die won ik. in de 2de serie ging het minder wel goede start maar de motor wou niet sneller wat ik ook probeerde meer als een 6de plaats zat er in  als 8 ste in de A-finale de motor was in middels gecheckt maar konden niks vinden.dus op hoop van zegen ik mocht nu pas als 8ste een start plaats kiezen maar met mijn start plek was ik tevreden.Ik had nu een goede start en kwam als eerste de bocht uit en kond dit vast houden tot aan de finish dus deze wedstrijd die won ik en ik was daar super blij mee Mark van dellen werd 2 de en Jelmer de Ree werd derde .

Staphorst 19-08-2016 KNMV st2

dit was voor mij weer een probeer wedstrijd bij de grote Mannen net als in Opende op de zaterdagavond.in de eerste serie achter aan starten en ik kwam niet verder dan een 9de plek.In de volgende serie stond ik op de eerste start rij en deze serie won ik.in de serie die volgde stond ik weer op de eerste rij en ook deze seriewon ik dus in d finale dit was voor mij het doel van deze avonden de zak heel houden voor de wedstrijd van morgen in Eenrum.In de Finale een slechte start mar ik kon buiten om iedereen passerenen ging als eerste de 2de bocht in maar daar kwam iemand onder door en drong mij naar buiten en ik kreeg een klein tikje en viel er af . er werd rood gegeven en een herstart was het gevolg in deze herstart/zonder de veroorzaker van het rood .Ik was er wel klaar mee ik moest rekening houden met de kampioenschap wedstrijd de volgende dag in Eenrum.ik werd 6de dit was ook een mooi resultaat en was al met al zeer tevreden.

Lattrop 13-08-2016 KNMV

Het was weer een vroeg op wedstrijd 2 uren rijden .de motor was weer klaar en de training ging goed.er waren veel extra inschrijvingen dus er moest direct aan de bak en constant bij de eerste 3 zijn om in de A-finale te komen . ik won mijn bij de 2 serie’s dus in de A-finale.Dit was een zware finale met Wiebe Valkema en Rindert Boonstra Bas Homan Marcel Vliig en Maurice IJken en anderen.
Ik had niet een super start maar kwam als 5de de eerste bocht uiten gaf flink gas en ging als 2 de bocht in achter Wiebe Valkema.In de volgende bocht wist ik Wiebe te verrassen door binnen door te steken en stond de leiding niet meer af en ging als eerste over de streep Wiebe Valkema 2 en Rindert Boonstra 3 de dit was de eerste keer dat ik won in Lattrop en was daar super blij mee,

Vries 23-07-2016 KNMV

Deze dag begon niet goed Lazar zijn motor was niet goed wou niet goed lopen dus de reserve machine maar klaar gemaakt samen met Michel Lubben.Deze liep goed maar je moet er even aan wenen . de eerste serie die won Lazar. De tweede serie ging wat minderde achter rem was niet oké en hij ver remde zich en werd 2 de in de finale had Lazar een slechte start en kon er niet weer bij komen en werd 7de in totaal. De volgende wedstrijd is in Lattrop op 13 Augustus we hopen dat het daar weer beter gaat bedankt Fam Lubben voor het beschikbaar stellen van de Motors.

Opende 17-18 Juni KNMV

Dit was een thuis wedstrijd voor ons en we hadden er zin in maar het zou spannend worden want de motor was stuk gelopen tijdens het trainen.maar Michel Lubben had de Motor toch op tijd klaar gekregen. de motor moest wel worden ingereden en dat mocht bij de 85 cc in.de training in de eigen klasse ging goed we hebben niks verandert aan de motor. klaar voor de eerste serie ik had een goede start en bleef deze serie op kop en won hem. ook de 2de serie won ik al koste die wat meer moeite als 2 de finale in in de finale een prima start laag direct op kop en hield dit 2 ronde vol en toen kwam alles kunner Romano Hummel er voor bij en die stak zelfs de hand op in het voorbij gaan maar de 2 de plaats die hield ik vast en Lorenzo punter werd derde ik was zeer tevreden met deze uitslag dit was genoeg om mee te mogen doen op de zaterdag avond en daar was ik blij mee,want bij de grote mannen ST2 in je thuis wedstrijd rijden is toch super.
Op de zaterdag ging het trainen goed maar het starten was anders dan ik gewend was we moesten nu starten met het licht en in 2 rijen .dit ging mij goed af. in de eerste serie stond ik op de eerste rij en werd ik 2de achter de Nederlands kampioen Jan Okke Loonstra die ook op de eerste rij stond.
de 2de serie stond ik op de 2de rij en dit was een stuk moeilijker om voorop te komen de baan was zwaar maar toch wist ik een paar plaatsen te pakken.ik had genoeg punten om in de derde serie op de eerst startrij te staan ik in deze serie een mindere start maar wist die als 5de af te sluiten en ik zat in de finale en dit was het doel voor vandaag in de Finale ging het goed mis ik laag op de derde plaats en werd van de motor gereden.de veroorzaker hier van werd gediskwalificeerd en ik mocht weer mee starten maar de motor hield er mee op. dus einde verhaal van deze mooie dagen met een enorme kater. maar we gaan met opgeheven hoofd naar Noordwolde op 9 en 10 juli

 

Roden 28-05-2016 KNMV

De wedstrijd op roden zijn niet mijn favoriete wedstrijden de baan ligt mij niet zo
de training ging niet super de achterband veel te zacht. de start training ging al beter.
de eerste serie ging goed in die serie werd ik 2e en in de 2e serie die won ik dus het ging boven verwachting.in de finale had ik een matige start en maakte een slippertje en kwam als laatste uit de bocht toen moest ik de hele meute in gaan halen de volgende bocht werd ik weer helemaal naar buiten gedrukt en moest ik weer op nieuw beginnen uit eindelijk heb ik een 6 de plaats kunnen behalen.ik was niet tevreden maar het was niet anders. de volgende wedstrijd is een thuis wedstrijd in Opende op 17 juni ik hoop jullie daar te zien .

Joure 14-05-2016  KNMV

Dit was een koude dag  was het vorige week 25 Graden nu was het maar 12 graden dus de dikke jas maar weer aan.Er waren hier ook weer veel inschrijvers dus moest weer vol aan de bak om in de A-finale te komen. In mijn eerste serie  werd ik 1 ste maar moest er voor vechten, Er moest een ander tandwiel op en dan maar hopen dat het wat makkelijker zou gaan.De 2e serie die won ik ook weer dus de motor was nu beter en direct in de A-finale.Dit werd een super finale 10 man aan de start en allemaal goede coureurs dus   nu moest het gebeuren.Ik had een goed start en kwam als eerste de bocht uit maar er werd rood gegeven en rijder was gevallen dus over starten.Ook nu had ik weer een prima start weer als eerste de bocht uit en pakte direct 10 meter en won deze finale.
ik was echt super blij want dit was beter dan vorige week.Nu op naar Roden 28 mei

Westeremden 6-5-2016  KNMV

Dit was een klei baan en een kleine baan.In mijn eerste serie werd ik onder uit gereden en maakte een rare klapper in de schutting gelukkig niks stuk aan mezelf en de motor was ook nog heel.Toen de 2e serie die moest ik winnen om nog in de b-finale te komen .Ik had in deze serie wel kop start maar kon dit niet vast houden en werd 4de  dus in de C-finale dit gaat dan om plaats 15 t/m 25.Deze finale die won ik maar werd wel geraakt door een andere rijder. Ik had een dikke hand en moest naar het ziekenhuis voor foto’s.gelukkig niks gebroken maar een midden hand beentje gekneusd dat viel gelukkig mee.Al met al een dag om te vergeten en op naar Joure op 14 mei en dan beter.

Vledderveen 5-5-2016  VTBM

Deze dag was een dag van de VTBM er waren veel rijders dus moest wel aan de bak.in de eerste serie werd ik derde en in mijn 2e serie werd ik 2de achter taem maat Maurijce IJken,dus samen direct in de A-finale.in de finale een prima start en had 4 ronden de leiding maar ik wist niet dat de finale 6 ronden had dus even van het gas en daar kwam Pasveer onder door ik er weer achter aan maar kon hem niet meer in halen.dus een mooie 2 de plaats vandaag en was zeer tevreden.

Balkbrug 2-04-2016

Dit was de eerste wedstrijd op de Kawasaki van ML mx service uit Klazienaveen in de st2 follow-up klasse.Dus dit was best spannend voor ons en heel veel mensen om ons heen die op welke manier dan ook bij het team betrokken zijn. We hadden eerst de training dit ging goed de motor en coureur deden het goed.Toen de eerste serie dit was spannend want nu kwam het er op aan Lazar was wat zenuwachtig zeker want hij maakte een valse start de eerste uit zijn loop baan als coureur.
dus toen moest hij met de hand aan de helm starten dus dat werd spannend.Natuurlijk was Lazar als laatste weg bij de start maar de motor loopt als vergif en Lazar is in goede doen en wint de eerste serie.ieder een is zeer verrast.Ook de 2e serie wint Lazar dus direct in de finale.
Dit is boven verwachting want er zijn 23 deelnemers dus de tegen stand is groot.
In de finale heeft Lazar een prima start samen met Rindert Boonstra de eerste bocht in en komt er als eerste de bocht uit en hij staat de leiding ook niet meer af en wint de finale dus Lazar eerste  Rindert Boonstra 2e en Bas Homans 3de
We kunnen terug kijken op een geslaagde eerste wedstrijd ML mx service uit Klazienaveen Bedankt voor de super motor. op naar de volgende wedstrijd die is in Roden op 30 April

 

Langs deze weg wil ik al mijn sponsors en fans bedanken voor de steun dit seizoen op wat voor manier dan ook.
Ik hoop volgend jaar weer op jullie steun te kunnen rekenen.

Bedankt Lazar de Vries

Opende 04-10-2015 VTBM
Dit was de kampioens wedstrijd van de VTBM hier was voor mij niks te halen want ik kon niet meer kampioen worden en ook geen derde meer.Het liep dit jaar bij de VTBM niet dit waren moeilijke wedstrijden voor mij.ook in opende reed ik in 2 klassen de 125 cc en de st2A .bij de 125 cc had ik een 2 en een 4 de plaats in de serie’s dus door naar de Finale.in de Finale een redelijke start als eerste de bocht uit maar ik kon dit niet vast houden en liggend op de 3 de plaats in de laatste bocht maakte ik een fout en werd ik 4 de jammer maar helaas. in de st2  A had ik een goede serie’s eenmaal 3 de en eenmaal 1 ste.In de finale een slechte start en dan ben je met je 2 takt 125 cc motor direct verloren met al de 4 takten 250 cc dus ik werd 8ste en laatste maar ik was wel tevreden over deze dag.

Annen 29-09-2015 KNMV
Dit was de kampioens  wedstrijd van de KNMV. ik stond 1 punt voor op de nr 2 Jelmer de Ree dus ik kon niks aan het toeval overlaten. Ik moest winnen vandaag of in ieder geval Jelmer achter mij houden.
We reden vandaag serie”s ik was eenmaal 2de en eenmaal 4de dus door na de finale in de Finale had ik Kop start maar in de derde bocht ging het mis ik kwam een nat stuk in de baan en onder uit daar ging mijn kampioenschap. maar Jelmer werd slechts 3de en mijn schrap resultaat was een derde plaats dus we kwamen gelijk in punten.en toen werd er gekeken naar het aantal overwinningen en Jelmer had 1 overwinning meer dus die werd kampioen ik had de pest in maar 2de van Nederland is ook goed en heb er nu vrede mee volgend seizoen beter hoop ik.

Joure 19-09-2015  VTBM
Vandaag in in Joure. toen we aan kwamen was de baan erg nat en dachten ook dat het zou worden afgelast maar de wedstrijd ging door. de baan was erg zwaar maar gaande weg de dag werd het beter dit dank zij het goed werk van de mannen van de Flying boetoe.
de serie’s gingen  goed rechtstreeks in de A-finale. in de finale een redelijke start maar het was moeilijk om naar voren te komen ik lag op de 4 de plaats zoals zo vaak dit seizoen maar in de laatste bocht ging Jelmer onder uit en zodoende werd ik 3 op deze dag. al met al toch tevreden.

Noordwolde 12-09-2015 VTBM
Deze wedstrijd stond in het teken van Nicky Blok die begin dit jaar was omgekomen bij een auto ongeluk en uit Noordwolde kwam.eerst was er een herdenking en een minuut stilte en toen kon de wedstrijd beginnen. dit keer weer 2 klasse de 125cc en de st2 a klasse . in de eerste serie van de de 125 cc werd ik 5 de dit om dat de klep op de helm los zat en die ging om hoog staan en daar door ging de helm om hoog en kwam voor de ogen en zag ik niks meer. de 2de serie werd ik 3de dus ik had veel zin in de A-finale maar die kwam er niet om dat er veel valpartijen waren en de vergunning maar tot 18:00 uur was  dus werden de punten op geteld en werd ik 4de in totaal .
In de st2 a klasse werd in de 1 ste serie 8ste na een valpartij van mij en het stuur was krom dus dat wou niet rijden. in de 2 serie werd ik 4de hier zat ik in de B-finale maar ook die werd niet gereden i.v.m. tijdnood ik werd 12 de van de 19 rijders. Wel zat ik de super Finale om de Nicky Blok Bokaal .
deze heb ik wel gereden maar rustig aan gedaan hier in werd ik 1 na laatste  ik reed deze puur voor Nicky en zijn Familie.

Feerwerd 5-09-2015  KNMV afgelast

Willemsoord 23-08-2015
vannacht gelogeerd op het rennerskwartier in de caravan. dus hoefden niet zo vroeg op deze dag zou ik in 2 klasse rijden de 125 cc en de st2 b klasse beiden met mijn eigen motor. de vering was op nieuw afgesteld en de tandwielen aangepast dus gaan met de banaan.in de eerste serie werd ik 2de en de 2 de serie ook 2de dus in de A-finale .een redelijke start maar kwam verkeerd uit in de bocht en kwam als vierde de bocht uit. maar ik kon nog 2 man inhalen en werd 2de in de 125 cc
In de st2 b werd ik in de eerste serie 2 de dit was een mooie op steker want dit waren allemaal 250 cc  4-takten ook de 2 de serie ging goed weer een 2de plaats. dus de A-finale rijden dit was geweldig want ik had een goede start en laag op de 2 de plaats maar heb even alles op alles te zetten en ging ook de kopman voorbij en werd eerste. hier was ik super blij mee. dus vandaag 2 keer op het podium

Willemsoord 22-8-2015 VTBM
Dit was een lastig weekend want wou ik nog derde worden in de eindstand van de VTBM dan moest ik beide dagen winnen maar aangezien het bij de VTBM niet echt wil lukken kon dit wel eens moeilijk worden.
op zaterdag ging het in de eerste manche redelijk werd ik 3 de en de 2 de manche 6 de dit was niet genoeg om direct in de A-finale te komen dus de B-finale eerst rijden . deze won ik dus in de A-finale en daarin haalde ik een 4 de plaats en daar was ik wel blij mee gezien de problemen met de vering.

Eenrum 15-08-2015 KNMV
Vandaag een wedstrijd op de snelste een mooiste baan van Nederland de traningen ging lekker op de Kawasaki van MX tuning uit klazienaveen. in de eerste manche een super slechte start veel wiel spin en als laatste de bocht in maar kon een paar plaatsen goed maken en werd 4de maar de motor liep niet hard genoeng dus gauw een ander tandwiel er achter om  voor de volgende manche maar de regen gooide roet in het eten. de wedstrijd werd afgelast en dus geen uit slag dit was erg jammer maar het is niet anders .

Lattrop 8-8-2015 KNMV
Dit was ook weer een wedstrijd voor het Nederlands kampioenschap we moesten vroeg op want het was een eindje rijden .ook in Lattrop zou ik op de motor van MX tuning uit Klazienaveen rijden helaas door rem problemen ging dit niet door en moest ik op mijn eigen motor rijden. in de eerste manche een redelijke start zat er goed bij op een 2 de plaats maar ik kon niet meer schakelen want ik had een blaar op mijn voet net waar het schakel pedaal zat dat deed heel veel pijn.maar toch nog derde.in de tweede manche weer en redelijke start met de voet in het verband in de crosslaars.ging het beter en werd ik 2de toen de derde manche een slechte start maar ik ging buiten om en kwam als tweede de bocht uit toen nog een in halen en deze manche won ik in totaal over deze dag was ik 2de en daar was ik blij mee.

Roden 19-07-2015  VTBM
Deze wedstrijd zou ik op de Kawasaki van MX tuning (Michel Lubben) uit Klazienaveen rijden . maar het leek er op dat dat niet door zou gaan want het regende.maar het ging wel door de baan laag er goed bij ondanks de regen de ik was ook in geschreven bij de st2 klasse in de b groep.die reed ik op mijn eigen motor.De eerste manche op de kawa 125 cc die won ik ondanks een slechte start ook de eerste manche in de st2b die won ik . Maar het ging steeds harder regenen tijdens de start van de 2 de manche 125 cc  spoelde het in de eerste bocht onderuit er werd rood gegeven en de wedstrijd afgelast maar ik mocht weer mee starten van de wedstrijd leider als de wedstrijd verder ging.dus de start van de 2 manche 125 cc was super slecht als laatste weg en dan moet je in halen met de bril vol met modder maar dit lukt wel redelijk werd 5de dacht ik maar ik werd gediskwalificeerd dus weg podium plaats. in de st2b klasse werd ik ook gediskwalificeerd dus ook hier geen podium plaats dacht ik maar er kwam nog een manche. in de derde manche 125 cc werd ik in deze manche vierde dus in totaal vijfde in deze wedstrijd met de kawa 125 cc.Toen de derde manche van de st2b ook deze manche won ik dit was voor mij een verrassing  want hier door stond ik toch nog op het podium met een derde plaats.

Lutjegast 11-07-2015 VTBM
De training ging lekker kwam mooi rond de eerste serie werd ik 2 de .in de 2e serie werd ik derde toch direct in de A-finale . dus daar moest het gebeuren . de start was redelijk laag op de derde plaats en probeerde nog in te halen maar dat lukte niet en kwam als derde over de finish. maar ik werd gediskwalificeerd buiten lijn overschrijding dus ik werd 8ste maar het was in mijn ogen onterecht maar protesteren hielp niet jammer volgende wedstrijd beter..

Loppersum 27-06-2015  KNMV
De motor was weer klaar nu maar afwachten of hij snel genoeg was in de wedstrijd. in de training ging het redelijk. de motor moest even wennen een andere band in de start training om te proberen dit was een goede set want de band was beter meer grip in de eerste manche een mindere start als derde de bocht uit had moeite om Jelmer voorbij komen en werd 2de.de tweed manche een redelijke start maar buiten om kon ik toch als 2 de de bocht uit om even later Tony ook in te halen en de 2de manche was de overwinning voor mij.De derde manche weer een redelijke start als eertste de bocht uit een dit volgehouden tot het einde dus ook de derde manche gewonnen dus in totaal was ik eerste.De motor liep geweldig de vering was goed dus nu klaar voor Noordwolde op 4-07-2015

Opende 20-06-2015
Vandaag een thuis wedstrijd en op de zaterdagavond voor veel publiek de training ging goed dus met goede moed de wedstrijd in de eerste manche een matige start en als derde geëindigd. de tweede manche een ander tandwiel er op en nog eens proberen weer een redelijke start en weer derde.De motor liep niet goed door dus even iemand er na laten kijken die heeft er wat aan verandert maar ook dat mocht niet helpen ook de derde manche weer derde in totaal ben ik ook derde geworden toch geen slecht resultaat maar had hem graag willen winnen. maar dat zat er niet in ook omdat de motor naar nu blijkt zand in de carburateur had dus de motor moest uit elkaar nieuwe zuiger en de rest schoon maken en op naar Loppersum.

Roden 14-06-2015
Deze wedstrijd was van de KNMV de training ging lekker  en ook de start training was goed toen de wedstrijd we reden Manche want er waren maar 5 rijders.maar de spanning was er niet minder om. de eerste manche werd ik derde in de 2 de en de 3 de manche werd ik 2de. In totaal werd ik ook 2de dus een prima dag voor mij in roden. De volgende wedstrijd is mijn thuis wedstrijd in Opende,ik ben er klaar voor. ik rijd de wedstrijd op de zaterdagavond voor het grote Publiek.misschien doe ik vrijdagavond ook wel mee maar dan in de follow-up klasse maar dat is nog niet zeker. ik hoop jullie allemaal te zien in Opende 19-20 juni

Noordbergum 7-06-2015

Ook deze wedstrijd was van de VTBM er waren weer veel rijders dus weer serie’s.In de eerste serie werd ik derde ook de tweede serie een derde plaats dus weer rechts streek in de finale.in de eerste start van de finale was ik redelijk weg als derde de eerste bocht in.na een ronde een rode vlag door een val party dus over starten deze keer was ik wel goed weg en laag direct op kop en dit heb ik volgehouden tot het einde dus als eerst over de streep ik was superblij met dit resultaat.

Houtigehage  6-06-2015

dit was een wedstrijd van de VTBM de training ging lekker de vering was aangepast door Rini van Laar en dit lijkt goed uit te pakken.We reden serie’s want er waren veel rijders.de Eerste serie werd ik derde de twee de serie die won ik dus een prima uitgangs-positie voor de Finale . In de finale een redelijke start lazar laag op de derde plaats en bij het uit komen van de bocht het gas er op en de motor kreeg in een keer grip en ik maakte een highsider en vloog er af dus een achtste p[aats was zijn deel jammer maar helaas.

Westeremden 09-05-2015,Rouveen 14-05-2015,VTBM  Joure 16-05-2015,KNMV , Vledderveen 17-05-2015 VTBM
dit waren allemaal wedstrijden achter elkaar aan en dus een druk programma maar het wil nog niet echt lukken dit seizoen de motor is wat nukkig en dat kunnen we maar niet echt onder de knie krijgen maar we blijven positief . in Westeremden werd ik 4 de in Rouveen 2de in Joure 3de en in Vledderveen weer 4de dit valt nog mee maar het starten moet beter dit was vorig jaar ook al een probleem de laatste wedstrijden we dachten dat we het had gevonden maar jammer genoeg niet we zijn op de goede weg en het gaat steeds beter dus nog even door sleutelen.maar het komt goed de volgende wedstrijd is in Siddeburen op 29-05-2015 en daar ga ik er weer helemaal voor.

Westeremden 02-05-2015 KNMV

Ik had er weer veel zin in vandaag want als de baan en beetje goed er bij ligt heb je prima grip en heb je mooie wedstrijden. de eerste manche een redelijke start maar niet goed genoeg voor kop start en dus dan weetje dat in halen moeilijk word dus een 2 de plaats in de eerste manche.de 2 de manche was een kopie van de eerste weer 2 de.in de 3 de manche laag ik weer op de 2 de plaats maar toen werd in ingehaald door Tony Blok en werd ik 3 de.
in totaal werd ik 2de deze dag . Jelmer de Ree 1ste  en Tony Blok 3de

Roden 25-04-2015  KNMV

Dit was een wedstrijd waar ik naar uit keek een speciale achter band aan geschaft voor de gravelbaan van roden.maar helaas het werd niet mijn wedstrijd ik had geen grip met deze achter band want na nu blijkt was de achter band veel te zacht maar achter af weten we het allemaal wel ik had redelijke starts maar totaal gevoel met de baan . ben in totaal 3 maal 4 de geworden en dat was ook mijn plaats in het total klassement dus deze wedstrijd een 4 de plaats. volgende wedstrijd is in Westeremden op 02-05-2015

Balkbrug 11-04-2015 KNMV

Deze wedstrijd had een special tintje voor mij vorig jaar had ik hier gewonnen en ik wou nu niet met minder dan de over winning naar huis maar zo dachten de andere rijders er ook over.De training ging heel lekker motor liep goed en had goed grip .Toen de eerste manche een redelijke start en na de eerste bocht op kop en dit tot het einde volgehouden .de 2 de manche een slechte start veel grip en zou bijna achter over maar dat gebeurde gelukkig niet als 4de de bocht in had wat moeite om de rijders voor mij in te halen maar werd uit eindelijk toch nog 2de. In de derde manche moest het gebeuren ik stond met Rik Grasdijk gelijk in punten dus de laatste manche was beslissend dus ik moest er even voor gaan zitten wou ik dit gaan winnen. de start was het slechts van de hele dag was als laatste weg maar kwam als 5de uit de bocht dus nog 4 voorgangers te gaan deze pakte ik een voor een en in de laatste ronde op kop en als eerste over de streep dus de dag over winning was voor mij ik was super blij want het ging in de laatste manche niet van zelf.Rik werd 2de en maatje Tony Blok werd 3de
de volgende wedstrijd is in Roden op 25 -04-2015

Vries 28-03-2015 KNMV

Dit was de eerste wedstrijd voor het Nederlands kampioenschap. ik was er nog niet helemaal klaar voor want het shirt was er nog niet maar de stickerset was er vrijdag wel dus dit er nog gauw even opgeplakt voor de grote race.de traning ging wel lekker mooi rustig rond gereden en de baan wat verkent. toen de start training dit ging ook goed. in de eerste Manche een super start als eerste de bocht in en deze manche gewonnen. toen de 2de manche ook weer een goed start kwam als eerste de bocht uit en kon dit vol houden tot de finish toen de 3de manche het regende in tussen wat harder en het werd ook gladder deze manche werd ik tweede.dus in totaal was ik eerste en Robin de Haan 2de en Jelmer de Ree 3de .dus ik was super blij met deze overwinning volgende week 4-4-2015 is de wedstrijd in Roden misschien tot ziens in Roden

Oudehorne 22-3-2015  VTBM

deze wedstrijd telde wel voor het kampioenschap in de eerste serie goede start als 2de de bocht in een in de volgende bocht remde ik de motor dood dus die was uit iedereen om me heen toen de motor weer aan en als laatste er achter aan en toch nog weer een in gehaald .de 2de serie die won ik dus direct in de A-finale in de finale had ik een slechte start en wat ik ook probeerde ik kon niemand meer inhalen dus een 4 de plaats was mijn deel al met al een mooie dag met een goed resultaat .

12 maart Jubbega VTBM

Deze wedstrijd was de eerste van de VTBM maar geen kampioens wedstrijd dit in verband met het overlijden Nicky Blok een lid van de VTBM deze wedstrijd werd ook niet hele maal uit gereden na de serie’s werd de tussen stand op gemaakt en was ik derde. maar ik had liever de finale gereden maar dat was niet zo dus tevreden met en derde plek .

Vledderveen 12-10-2014  VTBM snertrace

Dit was echt de laatste wedstrijd van het seizoen hier rijden de nieuwe jongens dan meestal voor de eerste keer op een andere motor een klasse hoger dus het was even spanend hoe het zo gaan. ik zelf ging niet naar een andere klasse dus afwachten in de eerste manche werd ik 2de  en de tweede manche werd ik weer 2de en de derde manche die won ik dus ik was ook totaal winnaar van deze dag Jeffrey Oppersma 2de en Tony Blok 3 de dit was een mooie afsluiting van het seizoen. was er zeer blij mee

Opende 5-10-2014 VTBM

Vandaag was een thuis wedstrijd in de training ging het niet super de motor deed niet wat ik wou even de motor wat bijstellen en op naar de eerste manche ik had een slechte start en werd uiteindelijk 5de toen de tweede manche redelijke start en wat een wedstrijd schouder aan schouder en een foto finish en ik werd uit geroepen tot winnaar.toen de derde manche weer een matige start maar laag al snel derde en uit eindelijk werd ik 2de maar dit ging niet zomaar dit was weer een spannende manche maar ik werd uiteindelijk toch 2de en in totaal over de dag derde Jeffry Oppersma werd eerste en Gert Poolman tweede dit was een prachtige wedstrijd en ik was zeer tevreden . wil dan ook de Sponsors en Familie en Vrienden bedanken voor de belangstelling

Annen 29-09-2014 KNMV

Dit was de laatste wedstrijd van de KNMV van dit jaar deze word gehouden in het Monaco van de baansport.Annen op de brink. dit zijn altijd sfeer volle wedstrijden want de kampioenen worden hier bekent en gehuldigd.de wedstrijd ging voor ons niet zo goed in de eerste Manche achter op Marcel Vlig zat vast met de voeten . herstart maar het wou niet echt veel pijn aan de voeten 4 de geworden ook de volgende 2 manche ging niet echt geweldig de motor wou niet wat ik wou dus ploeteren 2 keer 5 de in deze manche in totaal ook 5 de maar al met al een mooie dag mooi weer en spannende de wedstrijden. de mensen van MC ANNEN hadden de zaakjes weer goed voor elkaar hier voor nog mijn dank

Rouveen 20-09-2014 VTBM

Deze wedstrijd werd in series gereden omdat er een paar nieuwe jongens in de 125 cc klasse wouden rijden deze coureurs kwamen uit de 85cc. in de eerste serie werd ik derde had een redelijke start maar kon niet voorbij de anderen komen de tweede serie weer een derde plaats weer een redelijke start en kon goed volgen geen moeite gedaan om voorbij te komen zat nu rechts streek in de finale was daar al blij mee toen de finale een redelijke start 4de de eerste bocht in bij het uit komen van de bocht al derde het ging hard en liep in op nr. 2 Gert Poolman  maar er om heen komen was moeilijker maar in de een na laatste bocht lukte dit toch en kon dit tot de finish vol houden dus 2de.Jeffrey Oppersma 1ste  ik 2de en Gert op zijn thuis baan derde. Dit was voor mij een mooi resultaat want het afstellen van de veren wil nog niet echt lukken .en dat is toch wel belangrijk. Toen mocht ik ook nog de super finale rijden dat was helemaal leuk er deden vijf man mee. de eerste drie van de 125 cc, de st1 en de st2 mochten mee doen dit ging over 6 ronden .ik werd laatste want ik viel in de laatste bocht maar ik heb genoten nu op na volgende week naar het Monaco van het noorden Annen op de brink altijd leuke wedstrijden zowel voor publiek en rijders en gratis entree dus komt allen wedstrijden beginnen om 12:30 uur

Roden 14-09-2014 KNMV

dit was weer een grote baan met grote bochten dus ik had er zin de training ging redelijk even een achterband uit proberen. Dacht dat het wel ging maar in de eerste manche totaal geen grip maar toch nog 4de. in de 2 de manche op een 4de plaats liggend een foutje bij het uit komen van de bocht weer buiten de baan en dus weer gediskwalificeerd. toen de derde manche het werd een drama geen grip dus ook geen snelheid toch nog 5de toen de 4de manche want we reden een keer extra ook deze manche was er een om snel te vergeten weer een 5de plaats dus deze dag gauw vergeten en op naar de volgende wedstrijd

Noordwolde 6-9-2014 VTBM

Dit was meer mijn baan, lang en grote bochten de training ging lekker . de eerste manche redelijke start het ging hard maar wist deze te winnen. Maar het was close racing.de 2de manche weer goed weg de motor liep weer prima maar kwam net te kort om eerste te worden dus 2de.de derde manche een slechte start moest van achter uit komen maar dit lukt redelijk werd weer 2de dus over de hele dag weer een mooie 2de plaats ik was hier zeer blij mee

Willemoord 31-8-2014 VTBM

Dit was een moeilijke baan voor mij korte bochten en dat is voor mij nog moeilijk met de motor want ik krijg de motor niet zo makkelijk om.de training ging lekker maar de wedstrijd is een ander verhaal.in de eerste manche buiten lijn over schrijden maar niet gediskwalificeerd dus 4 de 2de manche het zelfde weer 4de met buiten lijn. in de derde manche gediskwalificeerd buiten lijn maar was niet de enige we waren met z’n drieën dus 6de vandaag jammer maar helaas

Eenrum 16-8-2014

De volgende wedstrijd was Eenrum de droom baan in de training liep de motor nog niet goed toen maar weer even gebeld met Harry van Hout die zij er moet een grotere sproeier in dus de carburateur uit elkaar toen de sproeier eruit die zat bijna dicht deze schoon gemaakt en het probleem was op gelost. Toen de wedstrijd in de eerste manche derde geworden. toen de 2 de manche daar ging toen ik op de derde plaats de start onderbreker er uit  en ging de motor uit dus geen punten. Toen de derde manche een goed start de motor liep als van ouds maar wat ik ook probeerde ik kon niet voorbij Arnee Elsinga komen dus tweede deze manche en in totaal dus  4de

Lattrop 9-8-2014

Deze wedstrijd was de dag na Staphorst in Lattrop .Deze dag zat alles tegen het was helemaal mis met de motor hij wou niet weg bij de start en ik kon de motor ook niet de bocht door krijgen. Wat ik ook probeerde vering anders en de motor anders afstellen het wou niet alleen de laatste manche was goed met een 2 de plaats maar toen was het te laat .Dus een slechte dag werd 4 de in totaal deze dag maar gauw vergeten.

Staphorst 8-8-2014

Hierbij even een kort verslag van de wedstrijden die we hebben gehad Als eerste de wedstrijd in Staphorst dit was mijn comeback wedstrijd na mijn been breuk.In de training ging het nog niet super het was wat ongewoon moest even in mijn ritme komen.In de eerste manche werd ik derde dit was super had lekker gereden. Toen de 2de manche ik werd 2de ondanks een slechte start moest als een na laatste weg.Toen de laatste manche  weer slecht weg maar die won ik .we zouden 4 keer rijden maar de regen kwam met bakken uit de lucht dus dit ging niet door. en ik was nu dus de winnaar in Staphorst ik was super blij .

23-05-2014 Siddeburen

Vandaag naar het altijd lastige Siddeburen voor een wedstrijd om het NK .de training ging niet goed de baan was erg nat en glad met de klei onder grond en ik wou even een andere band proberen maar dat ging niet goed onder uit en pijn aan de hand, vingers tussen stuur en de klei.
Toen de wedstrijd,gauw weer een ander wiel er in maar een slechte start net als in Westeremden. pa had wel wat verandert aan de motor maar dit was niet genoeg dus 4de in de eerste manche toen de 2de manche nu weer een super start als 1ste weg dit ging goed maar uit eindelijk 2 de geworden toen de 3de manche weer een goed de start als 2de de eerste bocht in dus dit leek goed maar toen een foutje en laag derde maar toen ging het in de derde ronde mis ik reed op het achter wiel van Gert Poolman en toen ging ik er af en kwam raar terecht ik wist direct dat het mis was. mijn voet was gebroken dus einde van de wedstrijd voor vandaag en de komende 8 weken rust.dit is erg jammer maar het is niet anders

17-05-2014 Westeremden VTBM

Alweer een GP in Westeremden nu van de VTBM weer vroeg uit de veren om op tijd te zijn.de baan laag er goed bij ondanks al het water wat er was gevallen de afgelopen dagen. de training ging goed . in de eerste manche een slechte start als laatste weg,had geen grip dacht ik maar werd toch nog 2de toen de 2de manche weer een slechte start maar nu laag het toch duidelijk aan de motor hij pakte niet goed op dus even de koppeling er bij en toen ging die weer maar toch weer als vierde de eerste bocht in maar toch weer 2de geworden. toen de derde manche pa moest weg want die had een feestje en moest daar vroeg zijn en het liep nog al uit dus opa en oma bleven bij mij om te helpen. maar pa kon niks meer aan de motor doen dus ook de derde manche moest er maar zo gereden worden weer een slechte start en toch weer een 2de plaats dus in totaal ook 2de achter Gert Poolman die eerste werd en voor Marcel Vlig die derde werd maar al met al ben ik weer tevreden over de afloop

3-05-2014 Westeremden

Op de altijd lastige race walhalla van Mans Engel en zijn mannen hadden we vandaag een wedstrijd .de baan laag er keurig bij en in de training was de baan  nog wat glad nog een klein ongelukje gehad.en collega viel vlak voor Lazar en die dacht ik ga er buiten omheen maar hij gleed door en Lazar kwam in aanraking met de schutting met als gevolg  wat plastic werk stuk en een geblesseerde vinger maar even koelen met een koel element en wat koel spray van de Fam. Lageman kwam dit ook weer goed toen de eerste manche een prima start en toen ook deze manche gewonnen. toen de tweede manche weer een goede start maar in de eerst bocht wat te wijd uit een Joey van Kammen kwam binnen door. en toen ik achter Joey aan reed deden die klei kluiten wel heel zeer on de arm,billen en de handen maar toch 2de geworden dus gauw de hand kappen gemonteerd maar een Fan (Mient van Bruggen) zei je moet voor op rijden dan heb je die dingen niet nodig. toen de 3de manche weer een super start als eerste de bocht in en dit vol gehouden tot de finish . dus totaal winnaar in Westeremden uitslag 1ste Lazar de Vries.2de Joey van Kammen en 3de Marcel Vlig. we waren weer super blij met deze uitslag

27-04-2014 Vledderveen VTBM

het was een stuk kouder dan de dag er voor in Balkburg maar het was wel droog de training ging goed in de eerste Manche en matige start maar toch nog derde geworden . in de 2de manche een goede start en super gereden deze won ik er stonden nu drie mensen gelijk in punten Jeffrey Oppersma en Arnee Elsinga en ik dus de gene die de laatste manche wint heeft ook de dag overwinning.de start was weer goed en toen brandde de strijd los want we willende alle drie winnen en ging erg hard maar fair en ik had de beste lijn en won ook deze manche dus ook werd ik hier mee dag winnaar.  dus dit was voor mij een super weekend met 2 overwinningen

26-04-2014 Balkburg KNMV

We zijn deze dag in Balkburg op een prachtig baan grote bochten en lange rechte stuken. we waren hier nog nooit geweest,dus het was even wennen maar de training ging goed dus de eerste manche even afwachten.de eerste Manche die werd gewonnen. dus niet te veel veranderen aan de motor alleen de veren wat zachter. nu op naar de 2de manche ook deze werd gewonnen. nu de derde manche deze was zeer spannend het was een gevecht met Arnee Elsinga maar ik wist ook deze manche te winnen. we hadden deze dag vier manche dus we moesten nog een keer rijden en ik had aan een 2de plaats genoeg voor de dag overwinning ik had weer een goede start maar in de eerste bocht kwam Arnee mij voorbij dus niet teveel druk op mij zelf gelegd een gewoon gevolgd en als 2de gefinisht dus de dag over winning was binnen ik was super blij

12-04-2014 Vries KNMV

vandaag naar Vries geweest om te rijden. training ging goed. maar in de eerste Manche nul punten diskwalificatie buiten lijn overschrijding dus dat was balen toen de tweede Manche een mooie 3de plek.en in de 3de manche een 2 de plek net een puntje te kort  voor de derde plaats .in totaal dus vandaag 4de maar ook daar zijn we van racing team Lazar de Vries heel blij mee. ook mama was er om een paar foto’s te maken bedankt ma

06-04-2014 Oudehorne VTBM

Vandaag met Lazar en Opa naar Oudehorne geweest voor een wedstrijd van de VTBM.de training ging niet goed er weer af maar niks stuk gelukkig.de baan was niet super voor Lazar want het was hard werken om de motor de goed kant op te krijgen.maar des ondanks toch 2 keer 5de en een keer 4de en in totaal 4 dus al met al zeer tevreden voor vandaag mijn topper heeft het super gedaan vandaag.

05-04-2014 Roden KNMV

Zo weer terug uit roden waar Lazar een mooie 2de plaats haalde achter Arnee Elsinga en voor Joey van Kammen in de training ging het nog even mis onder uit op de beton rand plastic werk en kleding kapot maar ondanks dat toch een super race gereden 3 maal een 2de plaats gefeliciteerd topper

29-03-2014 Vledderveen

vandaag met Lazar en Opa (voor de hand en spandiensten) naar Vledderveen. Lazar had prima getraind ging goed rond maar in de eerste Manche ging hij in de schutting liggend op de 4de plaats flinke klap maar ja er af dus geen punten. 2de en 3de Manche 5de geworden maar was blij dat hij weer opstapte om te rijden al was het alleen maar voor het gevoel maar dat ging redelijk dus.maar klacht nu over hoofdpijn en zijn pols dus even rustig aan van de week en dan zaterdag maar weer zien.

 

23-03-2014 Jubbega

de eerste wedstrijd van het seizoen was in Jubbega van de VTBM .  Dit was mijn eerste wedstrijd op een 125 cc motor het ging best goed in de eerste Manche een redelijk start als 2de de bocht uit maar kon dit niet vast houden tot de finish ik werd uit eindelijk 5de. In de tweede en derde Manche werd ik vierde.in totaal werd ik 4de en dit was voor de eerste wedstrijd niet slecht. Volgende wedstrijd is in Vledderveen 29-03-2014 deze is van de KNMV